söndag 15 mars 2009

Lite snö häromdagen... alla dagar...

Nu är våren på väg in - har druckit kaffe med matte och husse på altanen framför bodan idag... Yipeee!

Varning för Uvarna vid Gruvan i Falun!!!

Läs följande länk - jag har fått den av en medlem i uppfödarkursen...
Varning alla hundägare - Uvarna i Falu gruva (kopia nedan - se datum så hittar du den i bloggen)

Hundägare se upp för uvarna vid gruvan Skrivet av Pia Persson 3 mars 2009, 16:53pia.persson@dt.se (405947)
Hundägare, se upp för berguvparet vid Falu Gruva! Det är på hugget, och fyra hundar har attackerats av fåglarna som bevakar sitt revir.
Nu råder kopplvång, men fortfarande ses många släppa sina hundar på gruvområdet. Farligt i dubbel bemärkelse, då det inte bara är småhundar som fått smaka på uvens klor.
För en tid sedan attackerade en av uvarna en så pass stor hund som en lösspringande labrador. En liten hund kan snabbt bli uvens byte, och den har inga problem att ta en katt.
Harar tycks annars vara huvudfödan för berguvparet vid gruvan. Måsar och kajor utgör på andra ställen den huvudsakliga födan.
När det gäller katter kan jag berätta att min egen Oskar var ytterst nära att fastna i uvens klor hemma på gården på Elsborg. Lyckligvis öppnades en dörr i närheten och fågeln tappade koncentrationen och förlorade greppet.
Oskar hittade jag svårt chockad ute på allmänningen, till radhusområdet där vi bor. Där låg han hopkrupen med märken efter klorna på ryggen. Helt nersmetad på bakhasorna, då magen tömts på sitt innehåll så fort att det syntes blod.
Efter att ha kommit in och blivit tvättad låg Oskar sedan bara och vrålspann på bordet framför mig hela kvällen och långt in på natten. Och jag kan lova att det tog tid innan han vågade sig ut på sin älskade gård igen!

Vår senaste stjärna på utställarhimlen - Absolut Kurant

I helgen har jag haft det stora nöjet att följa med Kurre och Pia på utställning i Gävle ... Det var som sakkunnig med en utställning i ryggen!

Nåja, Kurre skötte sig exemplariskt och likaså matte - det var faktiskt första gången för båda två.

En 1 (etta) och en vacker röd rosett till duktiga Kurre - rosetten tog raka spåret ner i geggan på parkeringen efter poseringen... Kanske är det där dom hör hemma - man är väl en riktig Gårdshund... Rosetter PAH!


/ Massor av Grattis önskar Inger och Manne

onsdag 11 mars 2009

Lite nya förslag under Kommande träffar...

Kolla in förslagen under Kommande träffar - Om ni nappar på något så hör av er så gör vi något kul tillsammans med våra hundar och varandra.